Performance Flow

Continu verbeteren op alle niveaus in de organisatie

Wat is Performance Flow?

Door de Performance Flow methodiek komt de besturing van jouw organisatie beter in balans. In plaats van achteraf verklaren ga je sturen op resultaten. 

Het is een methodiek waarbij de doelen van verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar zijn verbonden. Dit geeft veel meer mogelijkheden om te voorspellen, continu te verbeteren en je doelstellingen te realiseren. 

Met Performance Flow heeft iedereen in de organisatie inzicht in zijn/haar persoonlijke resultaten en de bijdrage die geleverd wordt aan de doelstellingen van de organisatie. 

Hoe werkt het?

Het inrichten van een Performance Flow methodiek is meer dan het opstellen van een set jaardoelstellingen en KPI’s. In drie stappen implementeren we deze methodiek.

  1. Allereerst inventariseren we de doelstellingen voor jouw organisatie.  Vervolgens creëren we inzicht in de kwaliteit van de onderliggende KPi’s. Zijn ze SMART geformuleerd, relevant en bestuurbaar (niet te veel).
  2. Daarna gaan we alle teams langs en stellen vast wat hun toegevoegde waarde is. Als we dit helder hebben kunnen we ook de individuele bijdrage in kaart brengen.
  3. Tot slot willen we het geheel nog besturen hiervoor is het belangrijk om de bestaande  overlegvormen te optimaliseren. Dit doen we zodat er een goede informatie uitwisseling ontstaat tussen de werkvloer en senior management.

Door een frequente en actieve dialoog over resultaten, knelpunten en verbeterpotentieel komt de organisatie in flow. Zo wordt een ieder betrokken bij het realiseren van de gewenste resultaten.

Meer weten en voorbereiden

Hou het eenvoudig, een fraai ICT systeem met tientallen indicatoren en grafieken is indrukwekkend, maar geen garantie voor succes.

Nu beginnen

Beeker Verbetert heeft een ruime ervaring met het implementeren van de Performance Flow methodiek. Als je deze methodiek ook wil toepassen in je eigen organisatie hebben we een White paper gemaakt die je hier binnenkort kunt downloaden.

Wil je eens sparren hoe je een Performance Flow opzet in jouw organisatie, stuur een bericht en we gaan met je in gesprek.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen doen?

Stuur ons een bericht

Wij beantwoorden graag al je vragen of komen vrijblijvend langs voor een verkennend gesprek.

Scroll naar boven