Klantarena

De klantbeleving verbeteren door je klant in huis te halen.

Wat is een klantarena?

Het verbeteren van de klant tevredenheid versterkt de loyaliteit van klanten en verhoogt de medewerkers betrokkenheid.

Het begint met duidelijk krijgen wat klanten van jouw organisatie verwachten. Waar zit de toegevoegde waarde? Een klantarena helpt je deze vragen te beantwoorden. Bij een klantarena wordt de klant in huis gehaald. Het is een uitstekend hulpmiddel om zicht te krijgen op de behoeftes van klanten en deze direct samen met medewerkers om te zetten in verbeteringen.

Hoe werkt het?

Een klantarena is een dagdeel vullende dialoog tussen klanten en medewerkers. Er worden drie stappen doorlopen.

  1. In de eerste stap gaan klanten met elkaar in gesprek onder leiding van een objectieve gespreksleider over vooraf vastgestelde onderwerpen. Medewerkers luisteren als klanten hun ervaringen, verwachtingen en klachten delen.
  2. In de tweede stap kunnen medewerkers vragen stelen aan de aanwezige klanten.
  3. Tot slot vindt in de derde stap een gezamenlijke dialoog plaats. Concrete verbeterideeën worden getoetst bij klanten. Als resultaat ontstaat zo een set met concrete verbeterpunten die direct bijdragen aan het verbeteren van de klantbeleving.

Door de bijzondere setting, het directe contact en live feedback komen klanten en medewerkers dichter bij elkaar te staan en is de impact veel groter dan in het dagelijkse werkpatroon

Vergroot de klantgerichtheid en versterk je commerciële slagkracht met een Klantarena.

Nu starten

Beeker Verbetert heeft een ruime ervaring met het organiseren van Klantarena’s. We zijn dan ook overtuigd van de kracht van dit instrument en delen dat graag.  Om gelijk te kunnen starten hebben we een checklist gemaakt die je hier kunt aanvragen.

Ga direct aan de slag en ontvang je eigen klantarena checklist:

Wil je meer informatie of wil je een klantarena opstarten? Stuur ons een bericht en we gaan vrijblijvend met je in gesprek.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen doen?

Stuur ons een bericht

Wij beantwoorden graag al je vragen of komen vrijblijvend langs voor een verkennend gesprek.

Scroll naar boven